Omgeving


De omgevingDe Achterhoek is een prachtige streek waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Het landschap gaat van bos naar weiland, kleinschalige akkers, karakteristieke houtwallen en vergezichten. Vele pittoreske dorpen en historische stadjes. 

Wij hebben in de Bed & Breakfast wandel- en fietskaarten waar u mooie routes kunt uitstippelen. 


Doetinchem, op korte afstand van Zelhem, biedt allerlei voorzieningen op het gebied van uitgaan en winkelen. In de zomer worden er in de binnenstad regelmatig festiviteiten georganiseerd. 


Zelhem behoort tot de gemeente Bronckhorst en er is veel bedrijvigheid in Zelhem. Er zijn diverse winkels, cafetjes en restaurants. 

Aan de Hummeloseweg in het buurtschap Wittebrink staat de Wittebrinkse Molen; een gerestaureerde beltmolen.

Museum Smedekinck toont het voorbije boerenleven. Ook is er een replica van het oude Ludgerkerkje, dat rond 800 werd gebouwd op de plek waar tegenwoordig de Lambertikerk staat. Het museum is zeker een bezoek waard.


De Achterhoek heeft ook vele kastelen en landgoederen. Een aantal is nog bewoond en daarom niet van binnen te bezichtigen, maar vaak zijn de tuinen dan wel open voor publiek. Zo zijn o.a. Landgoed Hackfort, Huis Verwolde, Kasteel Vorden en Kasteel Ruurlo met Museum MORE te bezoeken. 
Meer informatie volgt binnenkort.