Omgeving


De omgevingDe Achterhoek is een prachtige veelzijdige streek waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Het landschap gaat van bos naar weiland, kleinschalige akkers, karakteristieke houtwallen en vergezichten naar het rivierenlandschap met vergezichten. Wij hebben in de Bed & Breakfast wandel- en fietskaarten waar u mooie routes kunt uitstippelen. Ook zijn er folders aanwezig van allerlei andere bezigheden en bezienswaardigheden. 

Naast de variatie in landschappen en natuur vind je in de Achterhoek charmante hanzesteden als Doesburg en Zutphen en de vestingstadjes Groenlo en Bredevoort. Of Doetinchem, op korte afstand van Zelhem, biedt allerlei voorzieningen op het gebied van uitgaan, cultuur en winkelen. In de zomer worden er in de binnenstad regelmatig festiviteiten georganiseerd. 


Zelhem behoort tot de gemeente Bronckhorst en er is veel bedrijvigheid in Zelhem. Er zijn diverse winkels, cafetjes en restaurants. 

Aan de Hummeloseweg in het buurtschap Wittebrink staat de Wittebrinkse Molen en aan de Wiekenweg staat de Coopsmolen. Beide molens zijn prachtig gerestaureerd.  


Museum Smedekinck toont het voorbije boerenleven. Ook is er een replica van het oude Ludgerkerkje, dat rond 800 werd gebouwd op de plek waar tegenwoordig de Lambertikerk staat. Het museum is zeker een bezoek waard.


De Achterhoek heeft ook vele kastelen en landgoederen. Een aantal is nog bewoond en daarom niet van binnen te bezichtigen, maar vaak zijn de tuinen dan wel open voor publiek. Zo zijn o.a. Landgoed Hackfort, Huis Verwolde, Kasteel Vorden en Kasteel Ruurlo met Museum MORE te bezoeken. 


In iedere kamer van onze B&B hangt een rek met folders van alles wat er in de omgeving te doen, zien en te bezoeken is.